.

10% EXTRA KORTING OP ALLE OUTDOORARTIKELEN** MET DE CODE SUMMER

NL/NL

Tuinmeubelen

Er zijn veel soorten tuinmeubelen en het kan moeilijk zijn om te kiezen wat het beste bij uw behoeften past. U moet rekening houden met de ruimte die u in uw tuin hebt en met de manier waarop u de meubelen wilt gebruiken. Als u wilt ontspannen in uw tuin overweeg dan een bank of tuinmeubelen. Als u van de zon wilt genieten kan een ligstoel of hangmat een goede optie zijn.

Meer weten over Tuinmeubelen
Een goed uitgerust zonneterras
Chicago set, 1 tafel met een verlengstuk, 2 fauteuils, 6 stoelen uit aluminium en textileen
Set van twee Creus eucalyptus en textileen ligstoelen
Natuurlijke trend Natuurlijke trend

Bereid je voor op het regenseizoen Onze selectie om uw meubels te beschermen

Voor alles is er een juiste plek en een juiste tijd. De tuin is het verlengstuk van het huis en de plek waar men tot rust komt. De één wil een tuin van Eden en ander wil gewoon iets simpels en functioneels.

Voor ons bij Alice Garden is het kiezen van de juiste inrichting en daarmee de juiste nieuwe tuinmeubelen al een beleving op zich. Wij halen hier veel plezier uit en hopen dat u dat ook doet!

Wat onze perfecte tuininrichting is - alle tuinmeubelen, de loungeset en het ligbed waar we over fantaseren - hangt natuurlijk af van een paar variabelen. Geen rocket science, maar toch belangrijk om even bij stil te staan. Waar we aan denken is of de tuin een grasmat als ondergrond heeft of kavels, de grootte van de familie en vriendenkring, hoeveel mensen er dus regelmatig over de vloer zullen komen.

Heeft u huisdieren en kinderen? Welke sfeer wilt u creëren? Dan is er uiteraard ook nog het budget. Alice Garden biedt goedkope tuinmeubelen aan. Onze tuinmeubelen zijn van een goede kwaliteit. Indien u dat zoekt bent u bij ons aan het juiste adres.

Bent u er nog niet over uit en hebt u tips nodig? Lees dan verder.

De droomtuin

Er zijn verschillende merken die lifestyle producten aanbieden. Afhankelijk van het type persoon dat u bent en uw levensstijl, past het ene of het andere product bij u. We zouden voorzichtig kunnen stellen dat dit ook het geval is bij uw tuinmeubelen.

Het gaat hier om herinneringen. U zult later in uw gedachten beelden afspelen van mooie momenten die hebben plaatsgevonden in uw tuin. Gebeurtenissen die u beleeft heeft met uw familie, vrienden en geliefden. Welke sfeer hoort daar het best bij?

U heeft volledig in eigen hand welke uitstraling u aan uw tuin geeft. Dit kan vlot, trendy, zakelijk of ontspannen zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Verlichting speelt hierbij een hele belangrijke rol. Denk er goed over na welk type lampen u wilt gebruiken. Houdt er bij het plaatsen van de lampen wel rekening mee dat deze muggen aantrekken. Dit is vooral van toepassing voor mensen die in een vochtige omgeving leven.

Het is tegenwoordig erg in de mode om van een deel van de tuin een replica van de woonkamer te maken. Denk hierbij aan een tuinset met een tafel , stoelen en zelfs een loungebank met daaromheen fauteuils. Bij een exterieur dat volledig is gemaakt van plastic is het natuurlijk niet nodig om de tuin te overdekken. Maar als u een bank van stof heeft zal een tuinmeubelhoes alleen niet voldoende zijn.

Beschutting en warmte

Een parasol, pergola of prieel zijn niet alleen redmiddelen tegen regen, maar zorgen er natuurlijk ook voor dat u beschut bent tegen wind en de op u neerdalende zonnestralen. Dit komt vooral goed van toepassing wanneer er geen hoge bomen in uw tuin staan.

Houdt bij het plaatsen van een tuinmeubel rekening met het zonlicht. Hoeveel schaduw- en hoeveel licht wilt u overdag? Het is natuurlijk ook gezellig om in de avond buiten een glaasje wijn te drinken. Kies voor de juiste tuinverlichting om dit mogelijk te maken.

Om warm te blijven en in alle seizoenen van uw terras te genieten, bieden wij verwarmde parasols en een selectie van vuurkorven aan.

Grasmat, kunstgras, of tegels

Een grasmat geeft uw tuin een natuurlijke geur en uitstraling. Voor een dergelijke tuin is het aangeraden om een houten tuinset aan te schaffen. Het is aangeraden om meubels te gebruiken die houten leuningen en poten hebben. Dit zorgt voor een harmonie tussen de tuinmeubel en de natuurlijke omgeving.

Houd er wel rekening mee dat gras afgeeft en soppig kan worden, wat de levensduur van uw exterieur kan verkorten. Om dit te voorkomen zou u meubilair kunnen gebruiken dat bestendiger is zoals aluminium ligstoelen of de Emilia bistrostoelen uit onze collectie.

Een betegelde tuin heeft een wat strakkere uitstraling en geeft u andere opties dan een grasmat. Hier kunt u een bank neerzetten of ligstoelen van aluminium. Bij houten tegels raden we u natuurlijk aan om houten tuinmeubelen te gebruiken.

Remote en recreatie

Are you not entertained? We hebben het dan wel over vrije tijd, maar laten we niet vergeten dat mensen nu steeds vaker remote werken. Als het weer het toestaat, waarom dan niet in de eigen tuin? Een hangmat stoel is ideaal voor wie wil werken met zijn laptop op schoot, daarbij comfortabel wil zitten, maar niet te veel achterover wil hangen.

Voor vrijetijdsbesteding is er dan de klassieke hangmat. Perfect om in te zonnen, slapen of zelfs comfortabel zittend gitaar te spelen voor uw familie en vrienden.

Veel mensen geven natuurlijk de voorkeur aan klassiek tuinmeubilair. U kunt kiezen voor ligbedden van teakhout of exotisch hout met kussens. Een andere optie zijn ligbedden met textilene bekleding of van aluminium.

De kers op de taart is natuurlijk de barbeque. Een gevulde maag zorgt voor betere gesprekken en een mooie barbeque zal indruk maken op uw gasten. De Mathurin, de Treville 6 en Serge zijn voorbeelden van prachtmodellen die u kunt bewonderen op onze website.

Jong en oud: vrienden, familie en huisdieren

Hoe meer zielen hoe groter de tafel. Op onze website ziet u tuinmeubel aanbiedingen met tafels voor 2 tot 12 personen.

Wilt u ruimte besparen? Geen probleem. Wij bieden ook tafels aan met een geïntegreerd verlengstuk.

Voor oudere personen in uw kring zou u voor comfort kunnen kiezen zoals het geval is bij onze Lecco Fauteuils.

Als u een kleine tuin heeft kunt u de meubels op geruime afstand van elkaar plaatsen zodat uw kinderen ruimte hebben om te spelen. Zij kunnen dan tussen de stoelen door spelen met een bal of langs crossen op hun traptractor of loopauto. Zorg er dan wel voor dat er geen scherpe randen zijn in de tuin waar ze zich aan kunnen bezeren.

Bloemen in de tuin

Als u na het inrichten van uw tuin nog een vrije hoek over heeft is het een leuk idee om daar creatief mee aan de slag te gaan! Er zijn mensen die de tuin gewoon haar gang laten gaan. Ze planten een paar bloemen en laten deze zich vermengen met wat inheemse platen en onkruid.

Inheemse planten groeien al vanzelf, zonder dat u ze hoeft te platen. Denk maar aan vingerhoedskruit en de kattenstaart.

De onderhoud van uw tuinmeubels

Net als bij een nieuwsuitzending gaan we het, last but not least, hebben over de weersomstandigheden. Een tuininrichting in de stijl van een woonkamer is natuurlijk niet mogelijk te maken zonder het overdekken van het terras.

Dek uw meubels af met een tuinmeubelehoes om ze te beschermen tegen vrieskou en dooi. U kunt de hangmat en de kussens opbergen in de kussenbox.

Tuinmeubelen schoonmaken

Onder onderhoud verstaan we natuurlijk ook het schoonmaken van uw meubels. Hoe u dit het beste aan kunt pakken hangt af van het materiaal.

Bij een tafel van bijvoorbeeld teakhout kunt u dit het beste doen met warm water met keukenzout. Gebruik hierbij een borstel. Bij stoelen van aluminium zou u ook warm water kunnen gebruiken, dit keer vermengd met groene zeep.

Er zijn natuurlijk verschillende materialen die elk een andere aanpak nodig hebben. Er zijn op het internet veel blogs en youtube kanalen waar u de juiste informatie kunt vinden.