.

10% KORTING op de hele website** met de code WEEKEND

NL/NL

Zwembad, Spa

De zomer is een heerlijke tijd van het jaar, maar de warmte kan soms erg vervelend zijn. Het is dan fijn om een plek in de tuin te hebben waar je kunt verfrissen en ontspannen. Een zwembad of spa is hiervoor perfect. Er zijn allerlei verschillende soorten en maten, dus er is vast wel een exemplaar dat precies bij jouw tuin past. Bovendien zijn ze relatief makkelijk in onderhoud, dus je enige zorg zal zijn hoe u uw tijd doorbrengt met genieten van het zwembad of de spa! Dus waarom niet een duik nemen deze zomer en genieten van het verkoelende water? U zult er geen spijt van krijgen!

Meer weten over Zwembad, Spa

U ziet het in de ogen van uw kinderen, na op bezoek te zijn geweest bij vrienden of familie met een buitenzwembad of een spa. Zij willen er ook één! Heeft u geen kinderen, maar hebt u er zelf van jongs af aan over gefantaseerd? Spetterend de tijd doorbrengen is voor de meeste mensen de ultieme vorm van ontspanning. Fun voor het hele gezin dus!

Het eerste zwembad dat wij kennen dateert uit 2600 voor Christus en bestond uit baksteen en gips. Waarschijnlijk werden deze zwembaden gebruikt voor religieuze ceremonies.

Verhitte zwembaden bestonden zelfs al in de tijd van de Romeinen! Inmiddels zijn we eeuwen verder. Een deel van de mensen heeft een eigen zwembad voor privé gebruik.

De verschillende categorieën zwembaden

Een zwembad kopen is een gevoelige kwestie. Het is niet mogelijk om dit te doen zonder u goed in te lezen.

Wilt u een ondergronds zwembad of een ingegraven zwembad? Er zijn verschillende soorten zwembaden in de tuin. We gaan het vergelijken.

Bovengronds zwembad

Ze kunnen flexibel zijn (opblaasbaare zwembaden, buisvormig) of statisch (hout, staal, beton). Dit is de ideale optie als u geen lastige installatie wilt. Het zwembad wordt namelijk op de grond geplaatst in uw tuin.

Wat nu van belang is bij uw keuze is esthetiek en veiligheid. Heeft u kinderen of eventueel huisdieren waar u rekening mee moet houden? Hoe moet het bad eruitzien om in uw tuin te passen?

In- of half ingegraven zwembaden

Grof gedril, werkende bouwvakkers, een tuin die eruit ziet als een archeologische opgraving? Dit is natuurlijk een horrorbeeld.

De grote voordelen van een ingegraven zwembad is dat deze duurzaam is. Daarnaast kan hij er esthetisch geweldig uitzien. Het gaat hier dan ook om een serieuze investering en het inhuren van de juiste vaklui.

Hoe groot moet het zwembad zijn?

Natuurlijk bent u afhankelijk van de grootte van uw tuin. Hoe groter de tuin, hoe meer ruimte er is voor het zwembad. Daarnaast hangt het ervan af waar u het zwembad voor wilt gebruiken.

Wilt u rondjes trekken zoals de professor uit de boeken van Dan Brown? Dan moet het bad lang genoeg zijn. Als het zwembad er vooral is om u af te spoelen en voor ontspanning is dit minder belangrijk.

Zwemmen voor kinderen

Een kinderzwembad is een fijne manier om uw kinderen een goede tijd te bezorgen. Het is een goedkope manier om als ouder punten te scoren! Dit badje kan in een hoekje in uw tuin worden neergezet en neemt weinig ruimte in. Voor extra speelplezier en tevens meer veiligheid kunt u ook een zwemband of baby zwemband aanschaffen.

Zwembad accessoires

Er komt van alles kijken bij het aanleggen of opzetten van een zwembad. Ook is het handig om na te denken over een aantal bijkomstigheden.

Wilt u dezelfde sfeer creëren als bij een openbaar zwembad? Loungestoelen zouden dan een goede toevoeging kunnen zijn. Ook zou u ervoor kunnen kiezen om een buitendouche of een buitendouche solar neer te zetten.

Douche in de tuin

Een buitendouche is handig voor het waarborgen van de hygiëne. Maar niet alleen. Het wordt steeds warmer in Nederland. Het is daarom een goede oplossing voor een warme zomerdag. Buiten snel een douche nemen met koud water kan een goede manier zijn om af te koelen.

U kunt een buitendouche monteren op uw terras of zelfs een constructie ervoor bouwen van hout, steen of bijvoorbeeld metaal.

De solar douche

Een solar (zonne) douche is een duurzame optie. De watertank wordt gevuld met de tuinslang, en vervolgens verwarmt de zon het water. Er is geen extra energie nodig, omdat de douche wordt aangedreven door zonne energie. Dus is dit een milieuvriendelijke optie!

U kunt een temperatuurregelaar toevoegen. Daarnaast kunt u ook een pompsysteem installeren. Deze maakt het mogelijk de straal harder of zachter te maken. Uit onderzoek blijkt dat gezinnen van 3 personen zo'n €50,- aan energie besparen als ze gedurende 30 zonnige dagen hun zonnedouche gebruiken.

Waterbehandeling

Het is belangrijk om het water schoon te houden, zodat er geen beestjes of viezigheid in komen en ook tegen bacteriën. De vraag is of u het zwembad wilt ontsmetten met chloor of op een natuurlijke manier. Sommige mensen vinden het gewoon niet fijn om te zwemmen in water met chloor. Een alternatief zou dan een zoutwaterbad of een zwemvijver kunnen zijn.

Het gebruik van een zwembadstofzuiger is een goede manier om het bad te reinigen. U kunt dit wonderbaarlijke apparaat in het zwembad plaatsen. Het zal dan naar de bodem zinken. De stofzuiger rijdt zelfstandig rond en pompt al het vuil via een slang uit het bad. Een soort robotstofzuiger dus!

Poolparty en ballongevecht

Wat eerst eigenlijk bedoeld was voor kinderen begint steeds meer in de mode te raken bij volwassenen. Komt de inspiratie van de poolparty's die mensen hebben meegemaakt tijdens hun vakantie in Thailand? Dat zouden we u niet kunnen zeggen. Feit is dat mensen hun zwembad op creatieve manieren gebruiken.

Vul het zwempbad met bubbels en ballen. Mocht u het extravangant willen maken, dan kunt u altijd meteen de hele tuin vullen met slierten. Het enige dat u begrenst is uw eigen fantasie. Vergeet dat niet!

U kunt natuurlijk een muziekinstallatie buiten zetten. Denk dan wel aan uw buren. Gebruik uw tuinstet voor het neerzetten van hapjes. Op deze manier kunt u de perfecte sfeer creëren.

De Spa

Wilt u een spiermassage na een stevige work-out? Of wilt u een moment om tot uzelf te komen in relaxerend warm water? Dan zou een spa een hele goede keuze kunnen zijn. Spa is natuurlijk de Nederlandse benaming voor de Jacuzzi. Dit is de naam van een Amerikaans merk dat een productnaam is geworden.

Als u een gezondheidsprobleem heeft of pijn ervaart, kan een spa helpen bij het verlichten van de symptomen en biedt het ontspanning. Zorg ervoor dat u in alle comfort kunt zitten of liggen.

Op feestelijke wijze de avond doorbrengen met vrienden? Trek dan maar de fles bubbels open! Geniet samen van een momentje ontspanning in een spa gemaakt voor vijf tot acht personen, zodat u altijd genoeg plaats hebt.

Wilt u, net als in een film, met een glas champagne relaxen in uw hete bubbelbad? Dat kan. De opblaasbare spa van Alice Garden is makkelijk op te zetten en vereist weinig onderhoud. Daarnaast zijn er de accessoires voor de spa zoals de filter, beschermhoes en deksel.

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een spa. We zetten het even op een rijtje.

Energieverbruik

Wilt u een spiermassage na een stevige work-out? Of wilt u een moment om tot uzelf te komen in relaxerend warm water? Dan zou een spa een hele goede keuze kunnen zijn. Spa is natuurlijk de Nederlandse benaming voor de Jacuzzi. Dit is de naam van een Amerikaans merk dat een productnaam is geworden.

De kosten lopen natuurlijk verder op als u de spa daadwerkelijk gaat gebruiken. Dit is op dit moment een hot topic. De prijzen van electriteit worden steeds hoger en dat is dan ook iets waar u rekening mee moet houden.

De kracht van de massage

We houden er niet van als de massagist ons harder of zachter masseert dan ons lichaam nodig heeft. Zo is dat ook bij de spa.

Het is belangrijk om de juiste waterdruk te hebben. De jets moeten fijn aanvoelen als ze op hun hardst staan. Ook moet er geen verschil zijn tussen de dikte van de waterstralen. Als dat wel het geval is zal uw lichaam niet overal met een gelijke kracht gemasseerd worden.

Het materiaal van de spa

Denk er goed over na welk materiaal u het prettigst vindt. De 3 meest voorkomende materialen zijn kunsstof, hout en staal.

Staal gaat het langst mee. Het is daarentegen wel moeilijk te verplaatsen, omdat het zwaar is.

Hout is lichter en relatief simpeler om het te verplaatsen.

Kunsstof is het allerlichtst van deze 3 materialen, maar ook het minst duurzaam.