sweeek

SPECIALE AANBIEDING: 10% KORTING op de hele website** met de code SWK10

NL/NL

Parasol

Parasol kopen? Alle maten en soorten in onze voorraad! Wat is er heerlijker dan genieten van het zonnetje in je eigen tuin? Je zorgt hierbij wel voor voldoende zonbescherming, want schade door de zon gebeurt sneller dan je denkt. Een goede parasol is daarom een onmisbaar element voor je tuin, terras, balkon of patio. Daarnaast hebben parasols nu veel nuttige extra’s die je tuin ervaring nog waardevoller kunnen maken, zoals verwarming en verlichting. Bij sweeek bieden wij volop keuze voor elke tuin of buitenplaats, zelfs voor een klein balkon. Altijd goedkope parasols van goede kwaliteit, zodat je de perfecte keus kunt maken.

Meer weten over Parasol

37 producten

37 producten

Verschillende typen parasols

Zodat je snel de perfecte parasol kunt kiezen, hebben we de verschillende soorten voor je op een rijtje gezet:

Parasol met middenstok

Deze klassieke tuinparasol is de meest stabiele opstelling, waarbij een stevige stok de parasoldoek in het midden ondersteunt. Als de parasol wordt gebruikt voor een tafel, moet deze een parasolgat in het midden hebben. Als je een winderige tuin hebt, is een parasol met middenstok een ideale optie.

Zweefparasol

Bij een zwevende parasol (ook wel hangparasol of free arm parasol genoemd), zit de stok niet in het midden, maar aan de zijkant. Hierdoor zit de parasolstok niet in de weg, wat een groot voordeel kan zijn voor optimale plaatsing. Let er wel op dat de parasol wat meer kan bewegen dan met een middenstok. Kies hiervoor een geschikte parasolvoet die stabiliseert en vergeet niet de schroef in de voet stevig vast te draaien. Een zweefparasol is zeer flexibel en is meestal kantelbaar en verstelbaar.

Ronde parasol

Rond is de klassieke vorm voor parasols, en geeft een nostalgisch strandgevoel. Bedenk goed van tevoren wat de vorm en grootte is van de plek die je wilt beschutten. Een ronde afdekking geeft een andere schaduw dan een rechthoekige of vierkante. Welke vorm je voorkeur heeft, hangt dus af van de plek waar je beschut van de zon wilt zitten en je eigen stijlvoorkeur.

Rechthoekig of vierkant

Parasols in deze vormen zijn zeer praktisch, omdat ze makkelijk te plaatsen zijn langs muren, boven een tafel of een terras. Ze hebben een moderne en strakke uitstraling.

Extra functionaliteit

Parasols kunnen uitgerust zijn met extra functionaliteit, waardoor je het maximale kunt halen uit je aankoop.

Met verlichting

Tegenwoordig hebben veel parasols verlichting. sweeek biedt verschillende modellen met LED-verlichting, ook op zonne-energie.

Op afstand openen

Wat een luie zomerdag nog ontspannender maakt, is een electrische parasol die je op afstand kunt openen als de zon net iets te veel wordt. Als een parasol LED-verlichting heeft, kun je die vaak ook op afstand aan- of uitzetten.

Kantelen

Een verstelbare arm (knikarm) geeft extra wendbaarheid aan de parasol, waardoor je hem perfect kunt afstellen en, indien nodig, aanpassen aan de stand van de zon.

Welke maat parasol?


De geschikte maat van de parasol hangt af van de grootte van je tuin of buitenplek, en van het aantal personen voor wie je zonbescherming nodig hebben. De benodigde afmeting zal ook groter zijn als er ligstoelen zijn in plaats van tuinstoelen. Wij gaan hier uit van het aantal zitplaatsen.

Een zonnescherm of parasol van 2 meter, zal genoeg zijn voor een kleine tuinbank of tuintafel voor ongeveer 2 personen. Deze past doorgaans ook op een balkon.

Bij 4 personen zit je comfortabel in de schaduw bij een afmeting vanaf 2.5 meter. Als er meer dan 6 personen van de partij zijn, kies je voor 3.

Bij 10 zitplaatsen wordt het 4 meter en groter, uitermate geschikt voor horeca of een grote tuin. Als je parasol over een tafel staat, zorg ervoor dat de rand van de parasol een stuk uitsteekt over de tafelranden. Zo krijgt niet alleen de tafel schaduw, maar ook je tafelgenoten!

Afmeting bij ronde parasols in vergelijking met rechthoekige/ vierkante parasols

Bij ronde parasols wordt de afmeting in diameter gegeven, bijvoorbeeld 300. Bij een rechthoekige of vierkante parasol wordt de afmeting in lengte en breedte gegeven, bijvoorbeeld 300x300. Houd er rekening mee dat een rechthoekige parasol een groter oppervlak heeft dan een ronde parasol. Houdt hier rekening mee bij je keuze.

Welk materiaal en welke stof parasol ?

Een basis parasol bestaat meestal uit drie onderdelen: de stok, de parasoldoek en de parasolvoet.

De stok

De parasolstok kan uit aluminium of hout bestaan. Aluminium is een lichtgewicht doch stevig materiaal, waardoor de parasol makkelijk te verplaatsen is en een moderne uitstraling heeft. Een houten stok zorgt voor een meer klassieke en duurzame uitstraling, maar moet regelmatig gelakt en geolied worden om zijn kwaliteit te behouden.

De parasoldoek

Wij bieden verschillende textielsoorten aan die gebruikt kunnen worden als zonwerend materiaal. Polyester is een veelgebruikte stof omdat het een voordelig materiaal is, waterafstotend en goede UV-bescherming biedt. Daarnaast gebruiken wij ook acryldoek, met een dikte van wel 260g/m2. Deze is water, vet en UV-bestendig, en komt met een 5 jaar garantie tegen verkleuring! Alle doeken worden dubbel gestikt, voor extra stevigheid.

Welke parasolvoet bij de parasol?

Je kunt bij sweeek zelf kiezen uit verschillende parasolvoeten, omdat de ondergrond en omgeving kunnen variëren voor elke tuin. Hierbij moet je wel controleren of de voet geschikt is voor het gekozen model. Bij elke product beschrijving van de voet vermelden wij daarom welke parasols hierbij passen. Zo kunnen parasolvoeten alleen geschikt zijn voor een parasol met middenmast. Ook als je de parasol met tegels wil verankeren, kun je in de beschrijving lezen bij welke tegels de voet past.

Veilig vast

Hoe stevig verankerd de parasol moet zijn, speelt ook mee in de keuze van de voet. Zo kunnen sommige parasolvoeten gevuld worden met zand, wat hem zwaar en stabiel maakt. Ook kun je de voet met tegels combineren. Houd rekening met de afmeting en het gewicht van de parasol: hoe groter en zwaarder de parasol, hoe zwaarder de voet moet zijn als tegengewicht. Bedenk ook of de parasol mogelijk in een tuin met veel wind staat. Hierbij moet de parasol ook stevig kunnen worden vastgezet.

Als je een parasol makkelijk wil kunnen verplaatsen en snel opbergen, kies dan een lichte voet die inklapbaar is.

Welke kleur parasol is het beste?

Hier zijn de meningen over verdeeld. Wit wordt vaak gezien als een zonwerende kleur. Ook wordt reflecterende stof als een effectieve zonwering beschouwd. Over het algemeen absorbeert een donkere kleur veel UV stralen, waardoor deze je huid in mindere intensiteit bereiken. Echter, ook onze parasols in lichte kleuren hebben een zodanige dichtheid, waardoor zonlicht effectief wordt gefilterd. Dus kies de kleur die het beste past bij je eigen stijl.