.

10% KORTING op de hele website** met de code WEEKEND

NL/NL

Tuinmeubelhoes

sweeek biedt een verscheidenheid aan hoezen die perfect zijn voor uw tuinmeubelen. Deze hoezen zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat uw meubels beschermt tegen de elementen en de levensduur ervan verlengt. Of u nu een patioset, een tuintafel en stoelen of een barbecue heeft, wij hebben de perfecte hoes voor u. Met onze eenvoudig te gebruiken hoezen is het winterklaar maken van uw tuinmeubelen een fluitje van een cent.

Meer weten over Tuinmeubelhoes
Tuinsethoes

Tuinset, loungeset

14 producten

14 producten

Hoe kun je het beste tuinkussens opbergen?

Wanneer je je tuinkussens niet gebruikt kun je ze natuurlijk in huis opbergen of in je schuur. Maar in huis liggen ze al snel in de weg en in de schuur kunnen ze vochtig worden. Een tuin opbergbox kan uitkomst bieden als je de kussens van je loungebank na gebruik wilt opbergen. Een opbergbox voor loungekussens is waterdicht en beschermt de kussens dus prima ook als het gaat regenen. Omdat de box op slot kan hoef je ook niet bang te zijn voor diefstal. Een tuinkussen opbergbox kun je natuurlijk ook voor andere zaken gebruiken.

Welke kussenbox heb ik nodig?

Voordat je een opbergbox voor loungekussens aanschaft is het belangrijk te bekijken hoeveel ruimte je nodig hebt. Het zou zonde zijn als je er na aankoop achter komt dat de box net niet groot genoeg is voor alle kussen of dat de kussens er niet in passen vanwege de afmetingen. Ook moet je bedenken of je naast de loungekussens ook nog andere zaken zoals bijvoorbeeld tuingereedschap in de opbergkist wilt opruimen. Daar moet dan uiteraard ook ruimte voor zijn.

Hoeveel kussens moeten er in de tuinkussenbox?

Wanneer je een loungeset koopt staat hierbij altijd vermeld hoeveel kussens er worden meegeleverd en wat hiervan de afmetingen zijn. Bij het aanschaffen van een tuinkussenbox voor loungekussens kun je hier dan ook direct rekening mee houden. Het is verstandig om direct een stevige waterdichte opbergbox voor je loungekussens te kopen, dan kun je ze vanaf het begin mooi en schoon houden. Het is aan te raden om alle kussens altijd op te ruimen na een zonnige dag in de tuin of op het terras. Koop dus een opbergbox voor je tuinkussens die groot genoeg is om alle losse kussens gemakkelijk te kunnen opruimen. De box moet daarna uiteraard ook nog gewoon dicht kunnen anders verlies je het voordeel van waterdicht opbergen.

Welk materiaal voor een opbergbox in de tuin?

Een opbergbox voor in de tuin is meestal gemaakt van kunststof. Dit gaat het langst mee en is goed bestand tegen weer en wind. Je kunt ook kiezen voor een tuin opbergbox van hout. Dit hout is in veel gevallen bewerkt zodat het niet meteen gaat rotten als de box buiten in de tuin staat. Je kunt een houten tuinbox altijd nog zelf bewerken met een beschermende primer om er op die manier voor te zorgen dat het hout minder snel gaat rotten en er zich schimmels in de vorm van paddenstoelen op de tuinbox gaan ontwikkelen. Als dit gebeurt is het aan te raden direct maatregelen te nemen om schade te voorkomen. Maar als je kiest voor kunststof dan zal dit probleem je in ieder geval bespaard blijven.

Hoe maak je een tuinkussen schoon?

Als een tuinkussen vuil is geworden, bijvoorbeeld door gemorste drank of eten of door uitwerpselen van vogels kun je dit direct schoonmaken met een vochtige doek. De meeste loungekussens zijn gemaakt van vuilafstotend materiaal en laten zich dus doorgaans makkelijk reinigen. Als dit niet afdoende is omdat een vlek is ingedroogd kun je de hoes van een loungekussen meestal verwijderen om deze in de wasmachine uit te wassen. Gebruik een wasprogramma op 30 of 40 graden en een mild wasmiddel. Laat de hoes goed drogen voordat je hem weer om het kussen doet.

Tuinkussens opbergen in de winter

Gedurende de wintermaanden kun je een loungebank of stoelen gewoon buiten laten staan. Gebruik eventueel een beschermhoes van kunststof. De kussens van je loungeset kunnen in principe gewoon in de opbergbox voor loungekussens worden opgeruimd en daar “overwinteren”. Ze liggen er droog dus de kans op schimmel is minimaal. Vertrouw je dit niet dan kun je de kussens natuurlijk ook op zolder brengen of in de schuur of garage opbergen, maar in principe is dit niet nodig. Je kunt voor extra bescherming plastic hoezen om de kussens doen als je ze langere tijd niet gebruikt om ze nog beter te beschermen en zo langer mooi te houden.