.

LENTEWEER: tot 30% korting* op onze selectie

NL/NL

Hangmat

Een hangmat is een unieke manier om van het buitenleven te genieten. Deze hangmat kan worden opgehangen tussen twee bomen of andere vaste objecten en biedt een comfortabele plek om te ontspannen terwijl u geniet van de frisse lucht en het landschap om u heen. Het is perfect voor kamperen, wandelen of gewoon ontspannen in uw tuin!

Meer weten over Hangmat

7 producten

7 producten

Hangmat

Een briesje frisse lucht onder de brandende zon, wegdromend bijkomen van een stressvolle werkweek, met geopende ogen genieten van de omgeving of gezellig een eind weg kletsen met vrienden en familie: met een hangmat is een moment van ontspanning nooit ver weg.

Het is een onmisbaar onderdeel van de tuinset, mits u er één kiest die bij u past. Alice Garden geeft enkele tips om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Een hangmat kopen en daarbij de juiste keuze maken

De eerste hangmatten waar we het bestaan van afweten waren van boomschors. Door dit materiaal te gebruiken wilden de Indianen zichzelf beschermen tegen ongedierte en insecten. Inmiddels maken we ze vooral voor ons eigen comfort. Onze hangmatten zijn zacht, verfijnd en er is heel veel keus!

Maak het uzelf zo comfortabel mogelijk!

Hangmatten komen in alle soorten en maten voor en daarom is er voor een ieder wat wils. Er zijn verschillende lengtes, kleuren en stofjes. Zorg ervoor dat uw keuze voor het materiaal een schot in de roos is. Dan bent u altijd op uw gemak als u gaat liggen of zitten.

De stof

De meest populaire hangmatten zijn volledig van katoen of van een mix van katoen en plolyester. De katoenen hangmat is het zachtst en daardoor voor veel mensen het meest comfortabel. Kun je dan niet fijn liggen op een iets hardere stof? Natuurlijk wel! Denk maar aan een bed, waarbij een hardere ondergrond comfortabeler kan zijn voor de rug.

Een nadeel van een 100% katoenen doek is dat het kan gaan rotten of beschimmelen als het niet gedroogd wordt. Dat is niet het geval bij het iets harder doek dat gemaakt is van katoen en polyester. Als u deze vergeet binnen te halen tijdens een regenbui zal hij niet gaan rotten!

Afmetingen

Bij de afmetingen is het vooral belangrijk om hoeveel personen het gaat. Wilt u alleen plaatsnemen (300 x 140 cm), met zijn tweeën (350 x 160 cm) of met de hele familie (400 x 180 cm)? Het spreekt voor zich: u ligt comfortabeler in een bredere hangmat met kingsize afmetingen als hoogtepunt. Alles hangt ervan af hoe lang uw benen zijn en hoeveel bewegingsruimte u wilt.

De traditionele hangmat

De traditionele hangmat komt oorspronkelijk uit Colombia, Brazilië of Mexico en heeft geen spreidstok. Zij wordt vastgemaakt door koorden die vanaf het ophangpunt - afhankelijk van de lengte - een hoek van 30 tot 50 graden vormen.

De fauteuil

Vindt u het heerlijk om heen en weer gewiegd te worden, maar wilt u wel meer stabiliteit? Neem dan een hangmat fauteuil! De fauteuil is niet gemaakt van een doek, zoals de traditionele hangmatten. Het is een rieten cocon die voor de helft is opgevuld met kussens en met een metalen koord is vastgemaakt aan een standaard. Het heeft iets weg van bureaustoel, maar is natuurlijk veel comfortabeler!

De babyhangmat

We hebben het eerder al gehad over de afmetingen, maar we mogen de trendy baby variant natuurlijk niet vergeten! Het is een fijne aankoop voor uw eigen kind, maar ook het perfecte kraamcadeau!

De moeder hoeft niet langer de baby zelf in slaap te wiegen. Omdat het gevaarlijk kan zijn om uw kind te lang in een hangmat te laten liggen worden er ook matjes gemaakt die je op een kinderbedje kunt leggen. Hier kan uw kind comfortabel in heen- en weer rollen.

Hangmat met standaard

Het is een doordachte oplossing voor degenen voor wie de hangmat ophangen geen optie is. U kunt de standaard ook makkelijk verplaatsen. Als het regent kunt u naar binnen en als daarna de zon weer gaat schijnen (we blijven optimistisch) kunt u de ontspanbeurt weer buiten voortzetten.

Het is ook bij de standaard belangrijk om aan het materiaal te denken. Wij raden hout aan voor een natuurlijk en warm gevoel.

Het ophangen van de hangmat

Kies de juiste afstand tussen twee ophangpunten die even hoog zijn. Zoals eerder vermeld wordt het aangeraden om een hoek te vormen tussen de 30 en 50 graden.

Twee muren zijn ideaal voor gebruik binnenshuis. Zorg er dan wel voor voor dat u goede pluggen gebruikt. Hoe steviger, hoe beter. Mocht u de hangmat buiten op willen hangen, dan zijn twee bomen op een juiste afstand van elkaar natuurlijk een hele goede optie. Zorg voor een diepe ligkuil. Hierdoor krijgt de hangmat een laag zwaartepunt, waardoor u stabiel zult kunnen liggen.

Hoe onderhoud je een hangmat?

De stof van de hangmat kan worden gewassen in de wasmachine. Doe dit niet warmer dan 30 graden zodat uw hangmat dezelfde zachtheid behoudt en niet verkleurt. Laat de wasmachine niet centrifugeren! Daarmee riskeert u dat de randen verkreukelen en dat de koorden van de hangmat versleten raken.

Uiteraard kan de hangmat ook worden gewassen met de hand.

Opergen

Als zij eenmaal droog is kunt u de hangmat het beste bewaren op een afgesloten plek. Denk bijvoorbeeld aan een kast. Dit zorgt voor een langere levensduur. Wilt u haar op kunnen vouwen en altijd binnen handbereik hebben zonder dat ze uit de toon valt bij uw tuinset of loungeset? Dan is een kussenbox de perfecte oplossing! Dit een stijlvolle opbergkist die u kunt gebruiken om uw tuinkussens en hangmatten veilig in op te bergen. De kussenboxen van sweeek zijn van hout en van gevlochten hars.

Dan nu: het schot dat in de roos moet vliegen

U heeft gelezen over de verschillende varianten van de hangmat. De juiste keuze wordt gemaakt aan de hand van ons gevoel en het bestuderen van alle verzamelde informatie. Wilt u na dit gelezen te hebben nog meer weten? Kijk dan gerust even rond op onze website.