.

10% EXTRA KORTING OP ALLE OUTDOORARTIKELEN** MET DE CODE SUMMER

NL/NL

Tuintafel

Maak van je tuin een heerlijke loungeplek. Met de juiste tuintafel creëer je de perfecte sfeer en gezelligheid en maak je van een gewone tuin een heuse buitenkamer. Met leuke accessoires en een parasol tegen de zon of terrasverwarming als het wat kouder wordt, kun je het hele jaar buiten genieten. Onze experts staan voor je klaar met vakkundig advies en voor al je vragen. De tuinsets van sweeek kun je eenvoudig online bestellen en gratis en snel aan huis laten bezorgen.

Meer weten over Tuintafel
Tuinset tafel + stoelen sweeek

Tuinset tafel + stoelen

Alleen tafel

Alleen tafel

houten tuiset sweeek

Hout

Uitschuifbare tuintafel sweeek

Uitrekbaar

39 producten

39 producten

Hoe kiest u een tuintafel?

Om de juiste keuze te maken als het op tuintafels aankomt, zijn er naast de prijs nog een aantal andere criteria waar u rekening mee moet houden.

Het materiaal van de tuintafel

Bij sweeek bieden we u een ruime keuze aan materialen voor uw tuintafel:

  • Houten tuintafel: dit is nog steeds de standaard als het op materiaal aankomt, want hout is natuurlijk en warm, synoniem voor authenticiteit en gezelligheid. Houten tuintafels kunnen gemaakt worden van verschillende houtsoorten, zoals acacia, teak, den, spar en andere exotische houtsoorten.
  • Metalen tuintafel: of u nu kiest voor een aluminium, stalen of smeedijzeren tuintafel, metaal is een sterk en duurzaam materiaal. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen. Aluminium is extreem duurzaam, vergt weinig onderhoud en is erg licht. Staal is zwaarder en vereist meer zorgvuldig onderhoud, net als smeedijzer. Roestvrij staal kan een goed compromis zijn wat betreft prijs-kwaliteitverhouding.
  • Tuintafel van geweven hars: dit materiaal lijkt sterk op natuurlijk rotan. Een tuintafel van geweven hars is zeer duurzaam: hij is bestand tegen de zon en overige weersomstandigheden. Een keuze voor een elegant, modern, strak design.

Keuze in vorm en capaciteit

Ons assortiment omvat tuintafels voor 2, 4, 6, 8 en 10 personen.

  • Een rechthoekige tuintafel maakt het gemakkelijk om grote groepen samen te brengen voor een gezellige maaltijd. Een rechthoekige buitentafel is functioneel en praktisch, zeker als je hem kunt verlengen. Bij sweeek bieden we ze aan in verschillende kleuren: zwart, wit, houtskoolgrijs en groen.
  • Een ronde of ovale tuintafel is ideaal om uw ruimte optimaal te benutten en toch voldoende zitplaatsen te bieden.
  • Een ronde tafel is gezelliger maar biedt meestal geen plaats aan 8 tot 10 personen. Ovale tafels kunnen wel verlengd worden.

Hoe onderhoud ik mijn tuintafel?

Je tuinmeubelen onderhouden is van fundamenteel belang voor hun levensduur.

Afhankelijk van het materiaal van uw tuintafel zijn er een paar tips die u moet volgen, waaronder deze te beschermen met een geschikte beschermhoes in de winter. Het is ook belangrijk om ze regelmatig schoon te maken, ongeacht het materiaal - hout, hars, geweven hars, kunststof, aluminium of zelfs roestvrij staal. Tijdens de winter kunt u uw tuinmeubelen ook opslaan en opbergen.