.

10% EXTRA KORTING OP ALLE OUTDOORARTIKELEN** MET DE CODE SUMMER

NL/NL

Barbecue

Voordelig een BBQ kopen bij sweeek. Als het weer lekker warm wordt buiten, halen we de barbecue tevoorschijn! Gezellig met z’n allen aan tafel, een lekker drankje erbij en bakken maar. Vlees, vis en zelfs vegetarisch: alles smaakt lekkerder als je het zelf kunt maken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan sappige zoete maiskolfjes of gepofte aardappels met kruidenboter op de gril. De mogelijkheden zijn oneindig. Alles wat je nodig hebt om onbezorgd te kunnen bakken en grillen, vind je in onze webshop, daar krijg je altijd een mooie aanbieding. Van een simpele tafelbarbecue, tot uitgebreide rookovens en buitenkeukens, zodat je naar hartelust kunt barbecueën.

Meer weten over Barbecue
Houtskoolbarbecue

Kool

Gasbarbecue

Gas

45 producten

45 producten

Hoe kies je een BBQ? Een paar handige tips!

Een barbecue kiezen is misschien lastig omdat er zoveel keuze is. We maken het je graag wat makkelijker met onze handige tips. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe vaak je jouw barbecue gaat gebruiken? Komt hij drie keer per jaar een keertje tevoorschijn? Of wil je er elke dag gebruik van kunnen maken? Dan is een buitenkeuken misschien iets voor jou.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken voor hoeveel mensen je eten wilt klaarmaken. Een tafelbarbecue is geschikt voor 2 tot 4 personen, maar als je vaker voor grote gezelschappen wilt bakken, dan heb je natuurlijk een grotere barbecue nodig.

Wat verder belangrijk is, is om te bedenken op welke brandstof je wilt koken. Wil je de echte authentieke smaak van op houtskool gegaard vlees? Of wil je al het gemak van een elektrische of gasgestookte barbecue, die altijd meteen gebruiksklaar is? Uiteraard speelt budget ook een rol.

Welk type BBQ?

Elke barbecue variant heeft zo zijn voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

Gas BBQ

Een barbecue op gas gestookt is handig als je direct wilt gaan barbecueën. Even aansteken en hij is direct gebruiksklaar. De brandstof komt van een kleine gasfles die met een gasdrukregelaar en een rubberen slang aan de BBQ wordt vastgemaakt. Omdat je op gas kookt moet je rekening houden met veiligheid: zorg dat de gasfles verzegeld is voordat je hem aansluit, zo ben je er verzekerd van dat je fles in goede staat is. Een gasdrukregelaar zorgt ervoor dat de druk constant blijft. Verder is het handig om een extra gasfles aan te schaffen, mocht de oude leeg gaan. De temperatuur van een gasbarbecue is makkelijk regelbaar.

Elektrische BBQ

Met een elektrische barbecue heb je alle voordelen van buiten koken, maar hoef je geen extra brandstof zoals houtskool of gas aan te schaffen. Je sluit het netsnoer eenvoudig aan op het elektra en je barbecue warmt meteen op. Heel makkelijk en veilig dus. De meeste elektrische BBQ’s zijn voorzien van een warmtespiraal die heel heet wordt, waardoor je gerecht snel mooi dichtschroeit. Een nadeel zou kunnen zijn dat je niet echt op open vuur kookt, wat de ervaring van buiten eten klaarmaken een beetje anders maakt. Aan de andere kant zorgt dit ook voor een stuk veiligheid en gebruiksgemak.

Houtskool BBQ

Wil je het echte authentieke buitengevoel? Dan bak je natuurlijk liefst op een barbecue op houtskool. Uiteraard hoort dan het plezier van de kooltjes aansteken en wachten tot zij de juiste temperatuur hebben bereikt bij de voorpret. Een houtskoolbarbecue is niet direct gebruiksklaar, het duurt even, maar met een houtskoolstarter kun je binnen 30 minuten al beginnen met bakken. Sommige BBQ’s hebben een schuifje waarmee je de luchtopening open en dicht kunt zetten, hiermee kun je de warmte goed regelen. Ook kan een barbecue een thermometer hebben zodat je nauwkeurig de temperatuur kunt bijhouden. Het verbranden van houtskool geeft een authentieke geur en smaak aan je gerecht en voor sommige liefhebbers is dit een must voor het echte zomergevoel.

Buitenkeuken

Wil je als een echte Jamie Oliver aan de slag in je tuin? Dan is een buitenkeuken ideaal om al je culinaire dromen waar te maken. Sommigen zijn simpel en compact en al geschikt vanaf 2 personen, maar er zijn ook buitenkeukens die ideaal zijn om voor grote groepen te koken. Deze hebben veel meer opties zoals 5 of meer kookpitten, indirect of direct grillen en een zijtafel als afzetplek voor jouw heerlijke gerechten. Wij bieden ook  zijtafels aan die inklapbaar zijn, wat scheelt in de ruimte die je nodig hebt. Een buitenkeuken neemt over het algemeen wat meer ruimte in beslag dan een gemiddelde BBQ, maar biedt veel meer mogelijkheden om je als een echte chefkok helemaal uit te leven.

Tafelmodel BBQ

Niet zo veel ruimte? Met een tafelbarbecue kun je eenvoudig aan tafel bakken en grillen. Deze compacte modellen hebben geen onderstel maar worden rechtstreeks op tafel geplaatst. Hierdoor kun je makkelijk met z’n allen genieten van sappige gebraden gerechten. Ook erg handig voor op de camping, balkon of om mee te nemen.

BBQ accessoires

In onze barbecueshop vind je alles wat je nodig hebt, zoals gasdrukmeters, barbecuehoezen, houtskoolstarters, en nog veel meer, om onbezorgd te kunnen barbecueën. Neem eens een kijkje en laat je inspireren!

Veilig barbecueën

Alle barbecues bij sweeek zijn veilig, mits je een aantal basisregels in acht neemt. Het is daarom belangrijk om in eerste instantie ​​de adviezen op de barbecue zelf op te volgen. Verder moet een brandende of smeulende barbecue altijd onder toezicht worden gehouden worden. Kinderen moeten op afstand van de weggehouden worden van de brandende barbecue. Vermijd blootstelling aan de wind - Zorg ervoor dat de grond stabiel is en de barbecue rechtop staat.