.

20% KORTING OP ONZE OUTDOORARTIKELEN* MET DE CODE TUIN

NL/NL
Boheems meubilair

Boheems / Etnisch meubilair

Meubels in Boheemse, etnische stijl worden vaak gebruikt om een uniek vleugje kleur en textuur aan uw kamers te brengen, vooral in de woonkamer, eetkamer, slaapkamer of badkamer. De stijl kan variëren van zeer gedetailleerde stukken tot eenvoudigere ontwerpen, waardoor ze perfect zijn voor elke ruimte. Of je nu op zoek bent naar iets gewaagds en opvallends of naar iets subtielers en tijdloos, bohemien en etnische meubels zullen zeker indruk maken in je huis.

Meer weten over Boheems / Etnisch meubilair
Een dressoir met strakke lijnen Een dressoir met strakke lijnen Functioneel en praktisch
Natuurlijke rotan hanger Ø53cm Een boheemse lampencollectie In natuurlijk rotan
Bazalt collectie Bazalt collectie Voorkant in gegroefd houtdecor Een must-have!

Anggun Natuurlijk rotan hoofdbord
Natuurlijk rotan hoofdbord

Wat is etnische stijl?

Etnische stijl is een type interieurontwerp, waarbij de inrichting de culturele invloeden, kunst en tradities van verschillende landen of regio's in de wereld weerspiegelt. De kleuren, patronen, texturen, meubels en kunstwerken die in deze stijl worden gebruikt, weerspiegelen vaak traditionele elementen uit verschillende culturen.
Op Afrika geïnspireerde kleuren kunnen worden gebruikt om een ruimte een exotische uitstraling te geven, terwijl tapijten uit het Midden-Oosten een luxueuze uitstraling kunnen geven. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals riet, bamboe en kurk voegt diepte toe aan elke kamer en creëert een organische sfeer die bevorderlijk is voor ontspanning.
Naast deze traditionele stukken kunnen unieke accenten zoals handgemaakte sculpturen en etnisch textiel worden gebruikt om een ruimte in etnische stijl nog meer karakter te geven. Door verschillende elementen te combineren kan een etnische stijl een geweldige manier zijn om een uitnodigende en exotische ruimte te creëren.

Waar komt de etnische stijl vandaan?

De oorsprong van etnische stijl ligt in verschillende culturen over de hele wereld. De term "etnisch" verwijst traditioneel naar een cultuur of culturele identiteit die afwijkt van dominante culturele waarden en normen. Dit type mode weerspiegelt deze verschillende invloeden, zoals de traditionele Afrikaanse, Indiaanse en Latijns-Amerikaanse stijlen.
Van kleurrijke stoffen tot ingewikkelde kralen, elk detail heeft een verhaal en elk verhaal voegt iets unieks toe aan de algehele look. Etnische stijl is terug te vinden in alles, van sieraden en accessoires tot kleding, schoeisel en zelfs interieurontwerp.
In de loop der tijd zijn elementen van deze trend populair gebleven bij mensen die op zoek zijn naar een alternatieve benadering van mode. Door verschillende culturen in één look te combineren, is het gemakkelijk om een etnische stijl te creëren die volledig speciaal is en jou uniek maakt.

Hoe creëer je een inrichting in etnische stijl?

Kies om te beginnen een etnische stof of patroon voor je inrichting. Zoek naar textiel met felle kleuren, ingewikkelde patronen en interessante texturen die de cultuur vertegenwoordigen waar je je door laat inspireren.
Hang deze stoffen op als gordijnen of wandkleden, of gebruik ze om meubels zoals stoelen of banken mee te bekleden. Je kunt ook culturele foto's of kunstwerken inlijsten die de esthetiek weerspiegelen die je probeert te bereiken. Als je meubels zoekt, ga dan op zoek naar traditioneel ontworpen stukken van cultureel belangrijke materialen zoals bamboe, rotan en hout.
En vergeet de verlichting niet: overweeg lantaarns of wandlampen met een culturele betekenis toe te voegen. Tot slot kun je het geheel aankleden met etnische decoratieve elementen zoals vloerkleden, maskers en aardewerk. Met deze eenvoudige tips kun je gemakkelijk een prachtige ruimte creëren met een unieke etnische stijl!