.

20% KORTING OP ONZE OUTDOORARTIKELEN* MET DE CODE TUIN

NL/NL

Nachtkastje

Nachtkastjes zijn een noodzakelijk meubelstuk in de slaapkamer. Ze bieden de broodnodige opbergruimte voor boeken, tijdschriften, afstandsbedieningen en andere kleine voorwerpen die een rommelige slaapkamer vormen. Nachtkastjes zijn ook heel praktisch om onze wekker, waterglas of bedlamp op te bergen.

Meer weten over Nachtkastje
Houten nachtkastje sweeek

Hout

Bijzettafel sweeek

Bijzettafel

46 producten

46 producten

Hoe kies je het perfecte nachtkastje voor je slaapkamer?


Het nachtkastje is een belangrijk element in de slaapkamer en kan zowel praktisch als decoratief zijn. Het is de perfecte plek voor je bedlampje, een boek of iets anders dat je nodig hebt voordat je naar bed gaat. Maar hoe kies je nou eigenlijk jouw ideale nachtkastje?

Klassiek nachtkastje

Als je een fan bent van de klassieke stijl, zul je waarschijnlijk houden van een houten nachtkastje in traditionele kleuren zoals wit, zwart of bruin. Kies een model met laden voor extra opbergruimte.

Scandinavisch nachtkastje

De Scandinavische stijl is de laatste jaren erg populair geworden en geeft je slaapkamer meubels een minimalistisch en modern tintje. Een Scandinavisch nachtkastje moet gemaakt zijn van natuurlijk hout en een eenvoudig ontwerp hebben met weinig details. Pastelkleuren komen vaak voor in deze stijl, maar je kunt ook kiezen voor fellere kleuren voor een gedurfde look.

Nachtkastje van riet

Rotan is een vlechtwerk gemaakt van natuurlijke vezels zoals riet. Het geeft je slaapkamer een rustieke charme. Als je een nachtkastje met een vleugje riet wilt, ga dan op zoek naar modellen met rieten inzetstukken in de laden of deuren. Gebogen poten voegen ook een vleugje vintage toe.

Met laden of deur

Functionaliteit is belangrijk bij een nachtkastje, dus moet je ook nadenken over wat je nodig hebt aan opbergruimte. Modellen met laden kunnen handig zijn als je veel ruimte nodig hebt om je spullen op te bergen, terwijl modellen met deuren een meer stijlvolle optie kunnen zijn om je spullen te verbergen. Als je een set lades nodig hebt, bedenk dan wat je moet opbergen voordat je een nachtkastje kiest, dit zal je helpen beslissen hoeveel lades je nodig hebt.

Uiteindelijk hangt je keuze voor een nachtkastje af van je persoonlijke smaak en de harmonie in je slaapkamer. Denk na over het kleurenschema en hoe het nachtkastje de stijl van je bed zal benaderen. Houd ook rekening met de hoogte; als je een nachtkastje kiest dat overeenkomt met de hoogte van je bed creëer je een evenredige symmetrie. Met onze collecties kun je je ladekast of bureau afstemmen op je nachtkastjes!