sweeek

SPECIALE AANBIEDING: 10% KORTING op de hele website** met de code SWK10

NL/NL

Zonnescherm

Topkwaliteit zonnescherm voor ieder terras. Ben je op zoek naar een goedkoop zonnescherm van goede kwaliteit? Dan ben je aan het juiste adres bij sweeek. Wij hebben voor iedere buitenplek een mooie en degelijke overkapping. Zo kun je onder alle omstandigheden heerlijk buiten zitten om van het mooie weer te genieten. Zonneschermen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en ook in tientallen kleuren. Je kunt dus altijd het juiste scherm voor zonwering vinden dat past bij jouw smaak en situatie.

Meer weten over Zonnescherm

7 producten

7 producten

Voordelen van zonwering

Zonneschermen bieden grote voordelen voor temperatuurregeling voor je huis. Je kunt ze uithangen zodra de zon fel schijnt om er zo voor te zorgen dat het in huis aangenaam koel blijft. Ook kun je op deze manier je kamerplanten beschermen tegen te veel zonlicht. Veel planten houden wel van zonneschijn, maar teveel kan voor bepaalde soorten fataal zijn. En dan is er nog het probleem van televisie kijken of op het scherm van achter je computer werken met teveel zonlicht. Ook dit kun je oplossen door gebruik te maken van buitenzonwering.

Een zonnescherm kopen

Wil je een zonnescherm kopen dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten: Neem de juiste maat op Bepaal of je een handbediend of elektrisch zonnescherm wilt Kies een kleur waar je de komende jaren tegenaan wilt kijken Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om een zonwering voor buiten te kiezen die qua prijs binnen je budget past. Neem hierbij alle kosten mee, ook die voor de motor als je het scherm elektrisch wilt bedienen. Een motor gaat ongeveer tien tot vijftien jaar mee en moet dan worden vervangen.

Welke maat luifel? Meten is weten

Het is erg belangrijk om vooraf goed te meten welke maat luifel, knikarmscherm of terrasscherm je wilt gaan kopen. Zorg dat het past op de plaats waar het moet worden opgehangen en meet de maten desnoods een extra keer na. Veel zonneschermen worden op maat geleverd en dan is het toch wel vervelend als blijkt dat het niet past.

Een knikarmscherm of een uitvalscherm kopen?

Ga je voor een knikarmscherm of voor een uitvalscherm? Dit hangt onder meer af van de ruimte die je hebt. Op een balkon wordt meestal gekozen voor een uitvalscherm omdat dit minder ruimte op het balkon zelf inneemt. Het scherm valt over de balkonrand en neemt op die manier vrijwel alle hinderlijke zonneschijn weg. Een knikarmscherm wordt vaak gebruikt als terrasoverkapping. De extra rand geeft meer bescherming tegen hinderlijk felle zonnestralen waardoor je bijvoorbeeld niet buiten kunt lezen of werken op je laptop.

Waar wordt buitenzonwering gebruikt?

Buitenzonwering wordt gebruikt voor zowel woningen als kantoren. Op kantoren hangt de zonwering vrijwel de hele dag uit. Het is namelijk erg lastig om te werken als de zon fel schijnt. Voor een kantoor wordt over het algemeen gekozen voor uniformiteit. Het ziet er immers niet erg professioneel uit als aan de gevel van je bedrijf verschillende kleuren en typen zonwering hangen. Maak dus een weloverwogen keuze. Voor woningen kun je meestal zelf bepalen welke zonwering je mooi vindt. Rekening houden met je buren is alleen van toepassing als je in een appartement woont met een vereniging van eigenaren. Zij hebben vaak voorschriften voor het type en kleur zonnescherm. Ook dit heeft weer te maken met uniformiteit en het aangezicht van het complex als geheel.

Zonwering schoonmaken

Zonwering schoonmaken kan een lastige klus zijn. Toch kan het soms nodig zijn. Uitwerpselen van vogels kunnen inbranden door de zuren en dit kan op den duur leiden tot schade aan het zonnescherm. Als je erbij kunt is het daarom aan te raden om het scherm indien nodig schoon te maken. Je kunt het reinigen met een mild schoonmaakmiddel. Afwasmiddel of een wasmiddel voor kleding zonder bleekmiddel zijn hiervoor bijvoorbeeld zeer geschikt. Het is niet verstandig om het doek op te rollen als het is natgeregend. Haal zonne- en terrasschermen dus bij voorkeur op voordat het gaat regenen. Is dat niet mogelijk, laat het scherm dan bij voorkeur eerst drogen voordat je het oprolt. Zo voorkom je dat de zonwerende textiel vroegtijdig slijt door verwering.