.

20% KORTING OP ONZE OUTDOORARTIKELEN* MET DE CODE TUIN

NL/NL

Tuinschermen

Met een privacy- en windscherm kun je in alle rust genieten van je tuin. Sommige tuinen zijn niet heel goed afgeschermd als het om privacy gaat. Ook al heb je een goede verstandhouding met je buren, ze hoeven niet alles te zien natuurlijk. Je wilt misschien wel eens topless zonnen of gewoon lekker in je tuin zitten zonder dat de bewoners van omliggende huizen op ieder moment van de dag kunnen meekijken. Een praktisch windscherm kan dan uitkomst bieden. Dit scherm is niet alleen bedoeld om je meer privacy te geven, zoals de naam al aangeeft kan het er ook voor zorgen dat je niet op de tocht zit als het net iets harder waait dan wenselijk. Met deze royale windschermen van sweeek kun je op ieder moment van de dag optimaal genieten van je terras, de tuin of je balkon.

Meer weten over Tuinschermen

3 producten

3 producten

De voordelen van een sweeek windscherm

De voordelen van een zonnescherm zijn legio. Niet alleen zit je heerlijk beschut in je tuin of op je balkon. Je kunt het ook gebruiken als je kleine kinderen hebt die je in de gaten wilt houden. Door het als afscheiding te plaatsen kan je baby of peuter niet ver weg en kun je de kleine gemakkelijker in de gaten houden. Als je kindje op het terras mag spelen op een speelkleed, zet dan een tuinscherm neer om de ruimte wat te beperken en je kindje voor de wind te behoeden. Ook geeft een privacyscherm extra schaduw. Felle zon is voor niemand goed, zeker niet voor jonge kinderen met een tere huid.

Makkelijk plaatsen en bevestigen

Je kunt onze tuinschermen eenvoudig plaatsen. De bevestigingen zijn zo ontworpen dat je scherm snel en stevig vastzit. Vooral een balkonscherm moet goed vastgemaakt zijn. Dit gaat in de meeste gevallen aan het hekwerk rond je balkon. Ook als je een tuinscherm in de tuin of op je terras plaatst is het verstandig om dit goed te zekeren. Zo voorkom je dat het bij een onverwacht harde windvlaag omvalt. Dit kan schade of letsel veroorzaken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Natuurlijk is het ook van belang om te letten op de juiste maat. Onze tuinschermen zijn in diverse maten verkrijgbaar.

Een oprolbaar windscherm

Natuurlijk wil je niet steeds het scherm tevoorschijn moeten halen als je het wilt gebruiken. Daarom kun je kiezen voor een oprolbaar model. Dit kun je gemakkelijk uitrollen als je het wilt gebruiken net als een zonnescherm voor het strand. Op momenten dat het niet nodig is kan het worden opgerold en neemt het zo min mogelijk ruimte in. Je kunt het in principe het hele jaar buiten laten hangen, maar als je wilt kun je het ook na de zomer verwijderen en in de garage opbergen tot het volgende voorjaar.

Weerbestendige tuinschermen

Een windscherm is gemaakt van weerbestendig schaduwdoek. Dat betekent dat je het in principe altijd buiten kunt laten hangen, ook gedurende de wintermaanden. Wel is het aan te raden als het scherm is natgeregend om het eerst te laten drogen voordat je het weer inrolt. Zo voorkom je dat het weer in het doek komt wat beschadigingen kan opleveren. Wil je het zonnescherm zo lang mogelijk in goede conditie houden dan is het aan te raden om de instructies over behandeling van de fabrikant goed in de gaten te houden.

Passend bij elke stijl tuinmeubels

Een privacyscherm van sweeek is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Dit betekent dat je het kunt afstemmen op de verdere inrichting van de tuin of het terras. Je kunt de kleur bijvoorbeeld prima combineren met die van de tuinmeubels of van de kussens op je ligstoelen. Veel mensen besteden veel aandacht aan de inrichting van hun veranda of balkon, en daar hoort natuurlijk ook een passend zonnescherm bij. Bekijk dus eerst het ruime aanbod in de webshop voordat je een definitieve keuze maakt.

Opbergen voor de winter

Het is aan te raden om tuinschermen gedurende de wintermaanden op te bergen. Als in oktober de laatste mooie nazomerdagen zijn geweest wordt het tijd om het terrasscherm op te ruimen tot het volgende voorjaar. Zo voorkom je dat het verweert en dat het doek snel slijt. In de wintermaanden kan dit door vocht en kou sneller gaan dan in de zomer. Daarom wordt geadviseerd om het, als je het langer niet gebruikt, op te bergen in een schuur of garage of op de zolder. Zo heb je vele jaren plezier van je fraaie zonwering.