.

LENTEWEER: tot 30% korting* op onze selectie

NL/NL

Vuurkorf, vuurschaal

Direct heerlijk genieten in je tuin met een vuurkorf. Door een vuurkorf te kopen, creëer je een gezellige sfeer op je terras of tuin. En dat niet alleen, je kunt ook buiten zitten als het daar eigenlijk nog net te koud voor is. In het vroege voorjaar of de late herfst kan het ’s avonds flink afkoelen. Als je dan toch buiten wilt zitten kan een vuurkorf of vuurschaal uitkomst bieden. Met handige onderdelen zoals een pook, een asbak of een afgesloten korf, wordt het helemaal makkelijk om een vuurtje te stoken!

Meer weten over Vuurkorf, vuurschaal

4 producten

4 producten

Welke mogelijkheden zijn er voor buitenverwarming?

Als je tuinverwarming wilt hebben dan zijn er verschillende mogelijkheden. De vuurkorf is wellicht de bekendste. Hier kun je in principe alles in verbranden. Houd er wel rekening mee dat sommige materialen veel rook kunnen veroorzaken en bepaalde andere zaken ronduit gevaarlijk zijn om te verbranden. Met stukjes hout loop je het minste risico. Je kunt ook kiezen voor een vuurschaal. Deze is echter, zoals de naam al aangeeft, open en het vergt dus wel wat discipline om hier veilig mee om te gaan. Met een tuinkachel of terrashaard kun je het ook lekker warm maken op je terras. Deze opties zijn veiliger dan het open vuur van een vuurkorf of vuurschaal. We zetten hier de voor- en nadelen op een rijtje:

De vuurkorf als terrasverwarmer of tuinverwarming

De vuurkorf kan prima dienen als terrasverwarmer of lounge heater. Je kunt als dat nodig is ook meerdere vuurkorven kopen en deze op strategische plaatsen op het terras neerzetten om op deze manier voldoende warmte te creëren. Aansteken en brandend houden gaat vrij makkelijk, en het open vuur geeft meteen een natuurlijk buitengevoel. Ideaal voor een romantische avond met je lief of een gezellig samenzijn met familie of vrienden.

De tuinhaard bbq

Wanneer je toch al een vuurtje aan het stoken bent kun je dat natuurlijk ook prima gebruiken om te barbecueën. Een tuinhaard bbq komt dan prima van pas. Dit is een tuinhaard met een barbecue rooster waarop je heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten kunt klaarmaken terwijl je lekker buiten zit en van de warmte van je haard geniet. Bij alle tuinhaarden die ook als bbq kunnen worden gebruikt staat dit aangegeven in de beschrijving.

De terrashaard

Een terrashaard heeft boven de vuurkorf een aantal voordelen. Ten eerste is er de grotere veiligheid. Een terrashaard is afgesloten en kan dus overal veilig worden gebruikt. Je moet er alleen op letten dat de kachel zelf erg warm kan worden. Je kunt er het beste goed gedroogd hout in stoken dat niet is geverfd omdat verbrandende verfresten zorgen voor erg veel spatten tijdens het stoken. Zorg dat de terraskachel stabiel staat en niet kan omvallen. Doof het vuur als je gaat slapen of als je weggaat. Hoewel er weinig mee kan gebeuren is het onverstandig om brandend vuur zonder toezicht achter te laten.

Een vuurkorf veilig gebruiken

Een vuurkorf kun je prima veilig gebruiken als je een paar regels in acht neemt. Ten eerste is het belangrijk de vuurkorf niet te vol te doen met brandbaar materiaal. Het vuur mag niet te hoog boven de korf uit komen. Houd kleine kinderen en huisdieren uit de buurt van de vuurkorf zodat ze zich niet kunnen branden aan het vuur. Zet de vuurkorf op een stabiele plaats en niet te dicht bij een houten schutting, tuinhuisje, struiken of planten die gemakkelijk vlam kunnen vatten. Laat de vuurkorf niet zonder toezicht branden. Zet een emmer water of zand voor het grijpen zodat je een beginnende brand meteen kunt blussen, bijvoorbeeld als de vuurkorf omvalt. Als je op deze punten let kan er weinig misgaan bij het gebruik van vuurkorven of vuurschalen.

Van welk materiaal zijn vuurkorven gemaakt?

Vuurkorven en tuinhaarden worden doorgaans gemaakt van resistente materialen zoals gietijzer. Dit is vuurvast en gaat lang mee. Ook kun je de kachel of vuurkorf prima buiten laten staan, al is het wel aan te raden om deze in de winter bij langdurig niet gebruiken in de schuur of garage te zetten. Er zijn ook vuurkorven van hout te koop, de verbranding vindt plaats in een deel dat vuurvast is zodat de korf zelf niet in brand vliegt. Voor welk materiaal en uitvoering je kiest is natuurlijk geheel afhankelijk van je eigen voorkeur. Vuurkorven en terrashaarden zijn in tientallen uitvoeringen verkrijgbaar dus er is voldoende keuze. Vind meteen een mooie vuurkorf aanbieding in onze webshop!