sweeek

VERLENGING: tot -50%* | -10% EXTRA* met de code BLACK

NL/NL

Schommel, glijbaan, speeltoestel

Maak een speeltuin voor je kinderen met outdoor speelgoed. Het aantal openbare speeltuinen in woonwijken neemt sterk af. Ze moeten ruimte maken voor parkeerplaatsen of voor nieuwbouw. Je kunt met outdoor speelgoed je eigen speeltuin in de achtertuin maken voor je kinderen. Je kunt daarbij zelf bepalen welke onderdelen je wilt aanschaffen. Als je weinig ruimte hebt is het ook al mogelijk om outdoor speelgoed te plaatsen. De veiligheid van de kinderen moet hierbij uiteraard altijd voorop staan, daarom is het aan te raden om uitsluitend buitenspeelgoed te kopen dat is gekeurd en goed bevonden.

Meer weten over Schommel, glijbaan, speeltoestel

20 producten

20 producten
Black friday sweeek
Black friday sweeek
Black friday sweeek
Black friday sweeek

Waar moet ik op letten als ik speeltoestellen koop?

De belangrijkste regel is a dat je speelgoed voor buiten aanschaft dat past bij de leeftijd van de kinderen. Voor een kind van 3 jaar koop je natuurlijk ander speelgoed dan voor een kind van zeven. Maar er is ook speelgoed voor in de tuin verkrijgbaar dat voor een bredere leeftijdsgroep geschikt is. Bij alle artikelen kun je zien voor welke leeftijd het is bedoeld zodat je gemakkelijk je keuze kunt maken. Het is sowieso aan te raden om bij kinderen onder de vier jaar altijd toezicht te houden als zij in de tuin met outdoor speelgoed spelen, zodat je valpartijen en andere ongelukken kunt voorkomen.

Welke soorten buitenspeelgoed zijn er?

Alle speeltoestellen die je ook in een openbare speeltuin aantreft kun je als outdoor speelgoed in je eigen tuin plaatsen. Het is uiteraard wel afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare ruimte. Zet de toestellen niet te dicht naast elkaar zodat kinderen die aan het spelen zijn elkaar niet hinderen. Houd rekening met de uitzwaai afstand van een schommel en plaats deze zo dat de kans zo klein mogelijk is dat een ander kind de schommel tegen zijn hoofd krijgt als een kind nietsvermoedend aan het schommelen is. Zorg dat een glijbaan op een grasveld uitkomt en niet op de tegels zodat het kind altijd en zachte landing maakt. Eventueel kun je betonnen tegels vervangen door rubber tegels.

Een schommel in de tuin doet het altijd goed

Een schommel is het meest populaire speeltoestel speelgoed. Veel kinderen hebben een schommel in de tuin en wie weet had je het vroeger zelf ook wel. Buitenschommels zijn in diverse uitvoeringen te koop. Zo zijn er speciale peuter buitenschommels waar je kindje veilig in kan zitten zonder dat het tijdens het schommelen van het zitje valt. Als je kind groter wordt kun je de peuterschommel vervangen door een schommel met een gewone houten zitting zodat het kind zichzelf kan afzetten en zonder hulp kan schommelen.

Een speelhuisje voor eindeloos speelplezier

Een speelhuisje in de tuin doet het altijd goed. Je kunt kiezen voor een speelhuisje met glijbaan, een speelhuisje van kunststof of een houten speelhuisje. Dit hangt af van de leeftijd van de kinderen, de hoeveelheid beschikbare ruimte en natuurlijk je persoonlijke voorkeur. Sommige speelhuisjes hebben ook klim mogelijkheden wat ze extra veelzijdig maakt. Een speelhuisje van kunststof is meestal beter bestand tegen weersomstandigheden dan een houten speelhuis. Hout kun je echter wel behandelen met primer om ervoor te zorgen dat het minder snel gaat rotten. Ook kan een beginnende beschadiging doorgaans gemakkelijk worden opgevuld met vloeibaar hout.

Klimtoestellen in de tuin voor gezond plezier

Een klimtoestel in de tuin kan voor veel speelplezier zorgen voor de kinderen. Er zijn verschillende klimtoestellen voor in de tuin te koop. Je kunt kiezen voor een los klimtoestel of voor een leuk speelhuisje met klim mogelijkheden en een glijbaan. Deze speeltoestellen zijn te koop in zowel hout als kunststof. Zorg voor een veilige ondergrond door het klimtoestel op het gras te plaatsen of rubber tegels te leggen om harde valpartijen te voorkomen.

Een zandbak houdt je kleintje lang bezig

Een zandbak kan voor veel plezier zorgen voor de kinderen. Als ze graag naar het strand gaan dan zullen ze een zandbak ook prachtig vinden. Zandtaartjes maken, een zandkasteel maken, het kan allemaal. Je kunt kiezen voor een zandbak met deksel, zodat het zand niet nat kan regenen of worden bevuild met uitwerpselen van dieren. Een buitenzandbak is in diverse formaten verkrijgbaar en kan dus in vrijwel iedere achtertuin en zelfs op een balkon worden geplaatst. Met een kinderzandbak in de tuin zorg je voor urenlang speelplezier voor de kleintjes. Bij sweeek kun je kiezen voor een houten zandbak, voor een natuurlijk gevoel.