.

20% KORTING OP ONZE OUTDOORARTIKELEN* MET DE CODE TUIN

NL/NL

Trampoline

Welke trampoline kopen? Wat is er beter dan lekker rustig in de tuin zitten, terwijl de kinderen zich sportief vermaken? Trampolines zijn heerlijk voor kinderen om op te spelen. Voor elke maat tuin is er een geschikte maat trampoline, ook voor een kleine tuin. Met een veiligheidsnet zorg je ervoor dat springen niet alleen een leuke, maar ook veilige bezigheid is. Met springen verbranden kinderen veel calorieën, dat is niet alleen goed voor hun lichaam, maar het is bewezen dat het zelfs hun denkvermogen en zicht verbetert!

Meer weten over Trampoline

36 producten

36 producten

Kleine of grote trampoline?

sweeek heeft trampolines in verschillende diameters. Er is er altijd een die in jouw tuin past. Houd rekening met een vrije ruimte van circa 2 meter rond het toestel, vooral wat betreft bomen en muren.

Kleine trampoline

Bij een kleine tuin kun je beter een kleine trampoline kiezen, omdat er voldoende vrije ruimte rond de trampoline moet zijn. Een kleine trampoline is niet geschikt voor meer personen, en zal minder hard terugveren omdat de veren doorgaans korter zijn. Ons advies is om voor de grootste trampoline te gaan die mogelijk is met het beschikbare oppervlakte van de tuin. Kleine ronde trampolines beginnen bij een diameter van 180 cm.

Grote trampoline

Zoek je een extra groot exemplaar? Ook die kun je in onze webshop vinden. Op een grote trampoline kunnen extra mooie sprongen gemaakt worden. Je kind kan dan lekker buiten bezig zijn zonder zich te vervelen. Wij hebben grote trampolines in voorraad tot wel een 490 cm. Een grote trampoline hoeft geen gat te slaan in je budget: in onze webshop hebben wij goedkope trampolines verkrijgbaar die voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en langdurig meegaan.

Trampoline met net

Trampolinespringen is niet alleen leuk en gezond, maar het is natuurlijk heel belangrijk dat het veilig gebeurt. Met een net rondom het springvlak, zorg je ervoor dat kinderen niet uit de trampoline kunnen vallen. Het zorgt er ook voor dat de rest van de tuin netjes en veilig blijft voor alle andere bewoners. Bevestigen van het veiligheidsnet aan de trampoline is heel eenvoudig. Het net is gespannen rondom een frame dat bevestigd kan worden aan de rand van de trampoline met speciaal bevestigingsmateriaal. Het net kun je open en dicht doen door middel van een rits of klittenband.

Inground trampoline

Een trampoline die gelijk met de grond ligt, noem je een inground trampoline. Daarvoor graaf je eerst een gat ter grootte van de trampoline. Je zal hiervoor de grond moeten meten volgens de instructies, zodat je trampoline mooi vlak in de grond komt te staan. Let erop dat de randen van het gat goed waterpas liggen ten opzichte van elkaar, zodat de trampoline mooi recht komt te staan. Daarna kan het speeltoestel in het gat gezet worden.

Met wat strategisch geplaatste planten, bijvoorbeeld een mooie bamboe in een wat hogere pot, kun je het springgedeelte goed afscheiden van bijvoorbeeld het terras. Zo creëer je gelijk een leuk hoekje voor de kinderen, en rust voor de volwassenen. Omdat het springvlak gelijk is aan de grond, geeft dit een rustig en prettig beeld in de tuin, er steekt immers niets boven de grond uit, maar is het bovenal veel veiliger dan een trampoline op poten.

Het voordeel is ook dat er geen rommel tussen de poten terecht kan komen, zoals bij een trampoline die boven de grond staat. Let ook op de omgeving rondom het springvlak: hou rekening met een valzone van (kunst)gras of rubberen tegels voor een veilige en zachte landing. Ook bij een ingegraven trampoline is een veiligheidsnet aan te raden.

Waar is een trampoline van gemaakt?

Al ons buitenspeelgoed voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, en onze trampolines voor in de tuin zijn hier geen uitzondering op. Naast de vaste onderdelen, kun je ook verschillende trampoline accessoires bestellen.

Frame

Een trampoline bestaat uit een frame meestal gemaakt van roestvrij staal. Deze zorgt voor een stevige en stabiele basis. De meeste frames zijn gegalvaniseerd, dit is een zinken laagje dat ervoor zorgt dat je trampoline goed weerbestendig is. Alice's Garden trampolines beschikken over U-vormige poten voor extra stabiliteit. Hierdoor kan het onderstel zich aanpassen aan de ondergrond, en een zeer stabiele plaatsing zorgen. Deze U-vormige poten zorgen er ook voor dat je de trampoline gemakkelijk en vrij kan verplaatsen. Erg handig als je bijvoorbeeld het gras wil maaien.

Veren

De veren zorgen voor de vering. Zij zijn bevestigd aan het frame en de springmat. De veren zijn behandeld tegen roestvorming. Hoe dikker de veer, hoe sterker. Alice's Garden kijkt ook nauwlettend naar de hoeveelheid veren die nodig zijn voor een goed gebruik van de trampoline. Als de veren goed geconditioneerd zijn, zal de springmat niet te hard of te zacht zijn. Als de trampoline te veel of niet genoeg terugveert (de rebound), kun je rugpijn krijgen en is de kans op blessures groter. Door het gebruik van een hoge kwaliteit springveren, blijft de vering optimaal bij elke sprong.

Springmat

Amerikanen staan bekend om hun expertise in het produceren van kwalitatief hoogwaardig trampoline canvas. Om  die reden gebruiken wij een polyethyleen springmat, vervaardigd in de Verenigde Staten. Deze mat zorgt voor het comfort tijdens het springen en is gemaakt van een UV-bestendige kunstvezel. Door de sterkte van de doek is deze bestand tegen zeer intensief gebruik.

Veiligheidsnet

Het veiligheidsnet is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen niet uit de trampoline kunnen vallen. Een net is gemaakt van stevige kunststof, die bevestigd kan worden door middel van speciale bevestigingsmaterialen op een frame. Zo blijft het net strak zitten. De kinderen kunnen in en uit het net door middel van klittenband of een rits.

Veiligheidsrand

De veiligheidsrand is gemaakt van een kleurige waterafstotende kunststof gevuld met foam die over de veren komt te liggen. Deze zorgt ervoor dat een kind niet tijdens het springen tussen de veren terecht kan komen.

Afdekzeil

Wanneer de trampoline niet gebruikt wordt, zorgt een afdekzeil ervoor dat hij droog blijft, zodat de dag erna het springplezier weer kan beginnen.

Ladder

Voor een hoogstaande trampoline kan het handig zijn een ladder te kopen die het makkelijk maakt om erop te komen.

Ankerpakket

Als je tuin veel wind krijgt, kun je met een ankerpakket de trampoline verankeren voor een optimale stabiliteit.

Waarom is trampolinespringen gezond?

Niet alleen voor kinderen is springen gezond, ook volwassenen kunnen hiermee snel de conditie verbeteren en gewicht verliezen. Slechts met een paar minuten springen worden veel calorieën verbrand, en alle spieren in het lichaam gebruikt. Doordat er geen druk op de gewrichten en pezen wordt uitgeoefend, is het een zeer ontspannende manier om intensief te bewegen. Je lymfatisch systeem wordt bovendien gestimuleerd tijdens het springen en zorgt voor een natuurlijke ontgifting van het lichaam. Alle stress spring je er eenvoudigweg uit!