sweeek

SPRING DAYS: TOT 40% KORTING OP ONZE SELECTIE*

NL/NL

Trampoline accessoires

Handige trampoline onderdelen en accessoires voor extra gemak en veiligheid. In steeds meer tuinen verschijnt een trampoline. Kinderen maar ook volwassenen vinden het heerlijk om even lekker te kunnen springen. Je hoeft echt geen driedubbele salto te kunnen laten zien om het leuk te hebben op een trampoline. Sommige onderdelen van trampolines zijn aan slijtage onderhevig en moeten dus zo nu en dan vervangen worden. Dit kun je als je een beetje handig bent prima zelf doen. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste onderdelen bestelt. Ook kun je met simpele aanpassingen en accessoires de trampoline veiliger maken in gebruik.

Meer weten over Trampoline accessoires

23 producten

23 producten

Welke trampoline onderdelen zijn los verkrijgbaar?

Je kunt voor je trampoline in principe alle onderdelen los bij bestellen. Dit gaat van trampoline doek tot veren, verankeringsmateriaal en beschermranden en –netten. Zo kun je je trampoline zelf onderhouden en er ook voor zorgen dat de kinderen hem veilig kunnen gebruiken. Je kunt natuurlijk ook alle onderdelen los kopen en hiermee zelf een trampoline in elkaar zetten. Ook een trampoline die al wat jaren oud is en die een grondige opknapbeurt nodig heeft kun je hiermee weer operationeel maken.

Zelf je trampoline veiliger maken, hoe doe je dat?

Lekker springen op de trampoline is heerlijk om te doen. Maar zeker als de trampoline niet zo groot is bestaat de kans dat je bij een sprong naast het trampoline doek terecht komt en dan kun je je lelijk bezeren. Dit kun je voorkomen door een aantal eenvoudige maatregelen te nemen. Zeker als jonge kinderen gebruik maken van de trampoline is het verstandig om veiligheidsmaatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen, zeker als je niet voortdurend toezicht kunt houden als de kinderen met de trampoline aan het spelen zijn.

Een rand aanbrengen rond de trampoline

Om te voorkomen dat springers op de trampoline tussen de rand of naast de trampoline belanden kun je een trampoline rand aanbrengen. Een rand kan ook worden gemaakt met een trampoline net. Als een kind tijdens het springen dan zijn evenwicht verliest wordt de val opgevangen door het net en is de val een stuk minder pijnlijk. Je kunt een trampoline rand in verschillende maten kopen, zo is er een trampoline rand 305 en een trampoline rand 244. Meet de maat van de trampoline goed op of kijk in de papieren die je bij aanschaf hebt gekregen zodat je de juiste maat kunt bestellen.

De veren van de trampoline vervangen

Eén van de trampoline onderdelen die het zwaar te verduren hebben zijn de trampoline veren. Je kunt veren kopen om deze eenvoudig zelf te vervangen. Als een veer te slap wordt kan dit ongelukken veroorzaken. Een afgebroken veer moet uiteraard direct worden vervangen want anders kan de trampoline niet meer worden gebruikt. Een trampoline veer vervangen is niet moeilijk, je kunt hem in veel gevallen eenvoudig in de daarvoor bestemde ogen klikken. Zorg ervoor dat de veer goed is bevestigd voordat je de trampoline weer in gebruik neemt. Deze mag uiteraard niet los springen.

Zorg voor goede verankering van de trampoline

Hoe stabiel een trampoline misschien ook staat, de kans is altijd aanwezig dat hij omvalt of tijdens een zware storm omwaait of zelfs wegwaait. Daarom is het belangrijk te zorgen voor goede trampoline verankering. Je kunt verankering aanbrengen door de trampoline aan het huis vast te zetten of aan een schuur. Ook aan de schutting kun je een trampoline verankeren, mits deze uiteraard stevig genoeg staat. Trampoline verankering maakt het ook een stuk lastiger om je trampoline te stelen, mocht iemand dit serieus van plan zijn.

Zorg voor een veilige trampoline in je tuin

Het is erg belangrijk om je trampoline regelmatig te controleren. Zeker als je hem na de winterperiode weer in gebruik wilt nemen is het belangrijk te checken of de trampoline springmat geen scheuren vertoont. Ook moet je de veren regelmatig controleren op schade en roestvorming. Het beschermnet of de beschermrand rond de trampoline moet uiteraard in orde zijn om pijnlijke valpartijen te voorkomen. Controleer ook de trampoline verankering regelmatig of deze nog goed vast zit en of er geen slijtage in het materiaal aanwezig is. Je kunt de trampoline overigens in de winter als hij niet wordt gebruikt eenvoudig afdekken met een trampoline beschermhoes. Zo voorkom je vroegtijdige slijtage.