De bakplaat is een essentieel onderdeel geworden van het buiten koken, dankzij de mogelijkheid om met andere smaken te koken dan op de barbecue. Er zijn verschillende soorten modellen: de gasplaat is een krachtig product dat snel opwarmt, terwijl de elektrische plaat meer geschikt is voor gebruik binnenshuis of af en toe buitenshuis.
Om het product te vinden dat het beste bij je behoeften past, moet je rekening houden met een aantal factoren:
Een bakplaat is een kooktoestel dat regelmatig onderhoud nodig heeft. Zo blijft hij zo lang mogelijk in goede staat. Gebruik hiervoor, terwijl hij nog warm is, een geschikte schraper om alle resten te verwijderen. Als de kookplaat is afgekoeld, veegt u hem opnieuw af met een niet-schurend sponsje gedrenkt in afwasmiddel. Maak de vetvanger leeg en plaats hem in de vaatwasser.
Eenmaal schoongemaakt, berg je je kooktoestel best op in een tuinhuisje in een beschermende hoes tot je het opnieuw gaat gebruiken. De bakplaat is goed voor je gezondheid, want je eten wordt snel gaar en de smaak blijft behouden. Waarom zou je jezelf dat ontzeggen! Welk kookpakket kies jij?