.

SWK15: 15% korting op woon- en eetkamer* | SWK10: 10% korting op outdoor**

NL/NL

Bakplaat

Een bakplaat is een uitstekende manier om eten te koken. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen worden gebruikt om verschillende soorten voedsel te koken. Het is ook een gezonde manier van koken omdat er geen olie of vet aan te pas komt.

Meer weten over Bakplaat

13 producten

13 producten

Hoe kies je een bakplaat?

De bakplaat is een essentieel onderdeel geworden van het buiten koken, dankzij de mogelijkheid om met andere smaken te koken dan op de barbecue. Er zijn verschillende soorten modellen: de gasplaat is een krachtig product dat snel opwarmt, terwijl de elektrische plaat meer geschikt is voor gebruik binnenshuis of af en toe buitenshuis.

Om het product te vinden dat het beste bij je behoeften past, moet je rekening houden met een aantal factoren:

  • De gewenste verwarmingsenergie: gas of elektrisch. Een gasplaat op propaan of butaan is alleen bedoeld voor buitengebruik, omdat hij veel rook afgeeft. Elektrische bakplaten kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Dat onderscheidt ze van gasgrills. Je kunt er ook gezond mee grillen en je eten dichtschroeien.
  • Verwacht vermogen in watt: elektrische kookplaten hebben minder vermogen dan gaskookplaten. Dit is een belangrijke overweging bij het kiezen van het juiste kooktoestel. In het geval van elektrische kookplaten moet je kiezen voor een model met meer dan 2.500 W voor intensief gebruik.
  • Aantal branders: we bieden bakplaten met 2, 3 of 4 branders.
  • Het kookoppervlak en de afmetingen: de kleinste zijn 30 tot 40 cm lang (voor gemiddeld 4 personen), de grootste zijn 80 cm (voor een dozijn gasten).
  • Het materiaal van de kookplaat: staal, gietijzer, roestvrij staal of roestvast staal. De materiaalkeuze is erg belangrijk, omdat het invloed heeft op hoe de kookplaat wordt gebruikt:
    • Gietijzer is het beste voor af en toe gebruik, omdat het elke keer als het gebruikt wordt schoongemaakt moet worden. Merk op dat een gietijzeren bakplaat niet compatibel is met metalen keukengerei.
    • Voor een gietijzeren bakplaat moet je houten keukengerei gebruiken. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat gietijzer een zwaar materiaal is. Voor regelmatiger gebruik kies je staal, dat ook goed warmte geleidt. De stalen plaat kan geëmailleerd, gelamineerd of hard verchroomd zijn. Geëmailleerd staal roest niet, maar is nog steeds gevoelig voor krassen. Gelamineerd koolstofstaal biedt waar voor je geld, maar is niet geschikt voor intensief gebruik. Hardchroomstaal is van hoge kwaliteit, maar erg duur.
    • Een roestvrijstalen bakplaat is zeer geschikt voor regelmatig, zelfs dagelijks gebruik. Roestvrij staal oxideert niet en, een ander belangrijk voordeel, het gaat lang mee. Roestvrij staal is het materiaal bij uitstek voor professionele kookplaten omdat het niet alleen lang meegaat, maar ook heel gemakkelijk te onderhouden is.

Hoe onderhoud ik een bakplaat?

Een bakplaat is een kooktoestel dat regelmatig onderhoud nodig heeft. Zo blijft hij zo lang mogelijk in goede staat. Gebruik hiervoor, terwijl hij nog warm is, een geschikte schraper om alle resten te verwijderen. Als de kookplaat is afgekoeld, veegt u hem opnieuw af met een niet-schurend sponsje gedrenkt in afwasmiddel. Maak de vetvanger leeg en plaats hem in de vaatwasser.

Eenmaal schoongemaakt, berg je je kooktoestel best op in een tuinhuisje in een beschermende hoes tot je het opnieuw gaat gebruiken. De bakplaat is goed voor je gezondheid, want je eten wordt snel gaar en de smaak blijft behouden. Waarom zou je jezelf dat ontzeggen! Welk kookpakket kies jij?